Quantcast
Channel: kiertoidea - recycled ideas
Viewing all 141 articles
Browse latest View live

T-paidan leikkaaminen matonkuteeksi - How to cut t-shirt yarn

$
0
0



Images: Eeva-Leena U.

Materiaalitori kierrättäjille Uusimaa -ryhmän sivulla näin hyvän ohjeen t-paidan leikkaamiseen kuteeksi. Sattumalta ohjeen tekijä Eeva-Leena oli laittanut ilmoituksen ryhmän sivulle  (tuo ryhmä on facebookissa), ja sen seurauksena vaihtelimme ryhmän kautta kummallekin ylimääräisiä materiaaleja. Hän sai kankaanpainovärejä ja minä valkoista maalia! Nyt kun tapasimme tavaranvaihdon merkeissä, kysyin saisinko julkaista tuon ohjeen täällä, jotta mahdollisimman moni tuollaista ohjetta tarvitseva löytäisi sen. Lupa saatiin, ja ei-nörtti-ihmisellä alkoi aikamoinen pähkäily PDF:n kanssa.

En ole julkaissut, saatika edes laatinut aiemmin PDF-tiedostoa ja aikamoinen opiskelu asiassa olikin. PDF-tiedostoa kun ei voikaan suoraan ladata blogiin, vaan se on tallennettava jollekin palvelimelle ja sivulle on laitettava linkki, josta pääsee lukemaan tiedoston.

Ohjeen  PDF:n lisäämisestä  bloggeriin löytyi Lauran Hääräämö-blogista, ohje löytyy täältä. Oma polkuni oli hieman erilainen, joten siinäkin oli vähän askartelua, jotta sain laitettua ohjeen omaan Google Drive:ni. 





Ja tästä pääset siis klikkaamaan esille Eeva-Leenan laatiman ohjeen:




How to cut a t-shirt to make yarn? Instructions are in Finnish, but I think the pictures are telling more than thousand words :) Just click the link to see the PDF.






Lastenvaatteiden vaihtopäivä Keravalla - Clothes swap

$
0
0

Kolme viikkoa sitten Keravalla järjestettiin lastenvaatteiden vaihtopäivä. Monenlaisilla vaihtotoreilla olen käynyt vuosien saatossa ja aikanaan järjestänyt niitä itsekin, joten innolla suuntasin Keravan kirjastolle pari täyttä muovikassia mukanani.  

Ja tässä vaihtotorin idea:

Tuo tullessasi, vie mennessäsi on tapahtuma, jossa lastenvaatteet ja tavarat vaihtavat omistajaa ilman rahaa! 

Tuo siis nurkissasi lojuvat ehjät ja puhtaat lastenvaatteet ja tavarat kiertoon – vaihtoehtoisesti voit ottaa mukaasi tarvitsemiasi tavaroita ja sopivia vaatteita, ihan ilmaiseksi! 


Tapahtuman järjestäjinä olivat paikallinen yhdistys HYKKE (Hyvä kasvaa Keravalla) ja Keravan MLL, itse tapahtuman fb-sivut ovat  täällä.  

Vaihtotori toteutettiin kokonaan vapaaehtoisvoimin ja alempana kuvassa oleva Anni oli päävastuussa tapahtuman järjestelyistä,  tämänkertainen kierrätystori oli kolmas hänen järjestämistään. Annin lisäksi mukana oli parikymmentä vapaaehtoista ja sellaiseksi imoittautuminen oli tehty näppärästi google-docs:n avulla täällä, pitääpä laittaa tämä idea korvan taakse kun tulee tarvetta!

Three weeks ago a clothes swap was organized in the nearest public library by volunteers. No money was involved, and it was so fun to see happy people making good finds. All the clothes, toys, books and shoes  etc. were in quite good condition as can be seen from the pictures. The estimated number of visitors was  around 300-400.



Ovella tulijoita vastaanottamassa ja neuvomassa oli Anni.



Tarjolla oli paljon monenlaista tavaraa, pienten lasten vaatepöydät aivan pursusivat tavaraa, näissä isompien lasten pöydissä tavaraa oli hieman vähemmän.





Juhlavaatteille oli oma rekkinsä!
Party clothes!




Ja tässä vain pieni osa kengistä
Just a tiny part of those shoes



Paikan päällä oli kova kuhina! Järjestäjät arvioivat, että vaihtotorilla oli n. 300-400 kävijää. Seuraava vaihtotori järjestetään ensi tammikuussa ja silloin tapahtumalle etsitään suurempi paikka.





Ensiapua - First aid

$
0
0

Ihastelin kaupassa kivoja metallisia ensiapulaatikoita, joista saa näppärästi esille  laastarit ja sakset yms. kun hätätilanne iskee. Sellaista somaa laatikkoa ei sitten kuitenkaan lähtenyt mukaani kaupasta, niiden hinnat kun olivat lähemmäs 15e. Muistelin, että meillä taitaa olla kotona on muutama metallinen salkku, joista voisi ehkä muokata ihka oman mallisen säilyttimen ensiaputavaroille.

Olin ostanut metallisen salkun halvalla kirppikseltä ja sen kansi oli lasten leikkien jäljiltä aika kuhmuinen. Tein salkulle uuden kannen meidän pahviroskiksesta dyykkaamani lahjapaketin (Marimekkoa!) kannesta, ja se peittikin kolhut hyvin. Rustasin vielä punaisen pikkuisen kyltin, päällystin kansipahvin kontaktimuovilla ja liimasin sen kontaktiliimalla kiinni laatikkoon. Ensin hioin laatikon kantta vähän hiomapaperilla, jotta sain sen karheammaksi. Valmiin työn hinnaksi tuli lopulta n. 2.50e ja kontaktimuovia lukuunottamatta materiaalit olivat kierrätettyjä. 

First aid kit from recycled materials!


















Lamppumatematiikkaa - Light bulb maths

$
0
0



Vähän kyllä kirpaisi kun paikallisessa Prismassa nuo kolme kuvassa olevaa LED-lamppua maksoi tarjouksessakin 7,50e, vanhat tutut hehkulamput olisivat olleet huomattavasti halvempia, niiden hinta oli 1 euron paikkeilla. Vertailin lamppujen paloaikoja, ostin kuitenkin nuo led-lamput ja päätin laskea kotona, kuinka kallista lamppujen osto sitten loppupeleissä oli (vai oliko sittenkään). Lamppuja kuluu aika lailla, koska meillä on kotona 3 kattokruunua, joissa on palaa yhteensä 9 lamppua. 





Ja sitten laskemaan:

hehkulamppujen paloaika  2000h
LED-lamppujen paloaika 15 000h


Poltan lamppuja keskimäärin  4h/päivä, kauanko ne siis palavat?

hehkulamput - paloaika 500 päivää,  eli 1,4 v.
LED-lamput - paloaika 3750 päivää, eli 10,2 v.


Elikkäs: 10 vuoden aikana hehkulamppuja kuluu n. 73 kpl ja LED-lamppuja vastaavasti n. 9 kpl! Lamppujen määrässä on siis iso ero, ja jos ajatellaan niiden valmistusta ja kuljetusta kauppaan, LED-lamput kuormittavat ympäristöä todella paljon vähemmän. Lisäksi LED-lamput kuuluvat vielä energiankulutukseltaan toiseksi ylimpään luokkaan, eli A+, eli sähköäkin säästyy eikä niissä ole elohopeaa kuten tavallisissa energiansäästölampuissa.

Vaikka ei piittaisi tuon taivaallista ekologisuudesta tai rahanmenosta, jo se että LED-lamppujen vaihdossa ja niiden kuskaamissa kaupasta pääsee paljon vähemmällä. Tehtyäni nämä laskelmat kävin hakemassa kaupasta vielä toisen paketin lamppuja :D Ja toivottavasti joku muukin innostuisi vaihtamaan  ekologisempaan vaihtoehtoon. 

Lisää faktaa: Lampputieto

                                                   

I bought these three LED light bulbs at the local supermarket, price was 7,90e. I thought they were a little pricy, light bulbs were a lot cheaper 1euro/piece. I compared the burning and decided to do some calculation when I get home:


light bulbs, burning time 2000h
LED light bulbs, burning time 15 000h


Lights are on  4 h/day, so how long they will burn?

light bulbs - burning time 500 days, i.e. 1.4 years.
LED light bulbs - the burning time 3750 days, i.e. 10.2 years.

In 10 years it would make 73 bulbs but only 9 LED bulbs! These LEDs last as much as 7,5 times longer than other lighting sources, and therefore don’t need to be replaced so often. This reduces the impact of manufacturing, packaging and shipping. Additionally, LEDs consume way less energy than and LEDs contain no mercury. So, in 10 years time I would need 73 light bulbs, the amount of LEDs woul be 9!!!

So, the next day I went back to the store and bought another package of LEDs :D

Source: Ilumitex




Miten löytää lankakerän sisältä langan pää?

Roskataiteilija Barry Rosenthal - Trash artist

$
0
0

Barry Rosenthal

Vuodesta 2007 lähtien Barry Rosenthal on tehnyt ja kuvannut taidettaan, jonka hän luo merestä peräisin olevista roskista. Ajatuksia herättävää taidetta! 

Since 2007, Barry Rosenthal has been collecting and photographing ocean borne trash.





Tulitikkualunen - Match underlay

$
0
0



TODELLISTA kierrätystä on tämä isäni tekemä pannunalunen, jonka materiaalina ovat vanerinpalanen ja käytetyt tulitikut. Isäni oli napannut idean jostakin,  hän oli todella kätevä käsistään ja kekseliäs kierrättäjä. Alunen on iältään lähes 50 vuotta vanha.

70-luvulla meillä oli käytössä samanlainen Arabian Pehtoori emalipannu kuin kuvassa, tämän olen löytänyt kirppikseltä 
5 euron hintaan! Pannun kannesta puuttuu lasinen nuppi, mutta se ei ole haitannut käyttöä. Mukikin on Arabian Teemaa (uudempaa tuotantoa). Lusikka on vanhaa aterinsarjaa, meillä oli näitä kotona käytössä 60-luvulta eteenpäin, aterimien suunnittelijaa en kyllä nyt muista. Kuvaa katsellessa hyppään takaisin lapsuuteeni 70-luvulle, keittokomeron kaasuhelloineen ja Viri-kaakaon aikaan...  

REAL recycling,  an underlay made of matches and piece on plywood. It's nearly 50 years old and was made by my father. Pot is Finnish design, Pehtoori by Arabia,  we used to have a similar one in 70's, mug also Arabia and Teema collection.   This image brings me back to my childhood...

Käsityö - Handcraft

$
0
0
Image & made by  Anja Suhonen

Käsitöiden ystävien vinkkipankki -ryhmä fb:ssä on oikea ideapankki, sieltä löytyi tämä Anjan tekemä koriste, joka onkin  varsinainen K-Ä-S-I-T-Y-Ö! 

From Handcraft facebook group,  this little piece is really  H-A-N-D-M-A-D-E! 

PS. Anjan kotisivut löytyvät täältä - Anja's homepage www.anjanhuovutus.net
Kiitos kuvasta/ thanks for the image!




Vanhoista kansioista tukevaa pahvia - Folder cardboard

$
0
0

Useampi vuosi sitten hoksasin, että huonokuntoisista pois heitettävistä kansioista saa hyvää askartelumateriaalia. Vaikka päällysmuovi olisi kulunut sen alta löytyy siistiä vahvaa pahvia, jonka voi hyötykäyttää. Joistakin kansioista olen leikannut vain kannen irti askarteluveitsellä, nämä palat ovat hyviä lasten askartelussa alustana mm. muovailutöiden säilyttämiseen.



Ja tässäpä alustoja ja pahveja. 





Renkaiden irrottamisessa pahvia leikatessa kannattaa käyttää tukea (kuva yllä), alemassa kuvassa näkyy millaista jälkeä tulee kun huolettomasti vetelee vapaalla kädellä. Paksun pahvi leikkaamisen niksi on siinä, että veitsi leikkaa vain ohuen kerroksen kerrallaan, jotta leikkkauskohdasta tulee siisti. Veistä vedetään siis useamman kerran tuosta leikkavasta kohdasta ja veitsen tulee olla TERÄVÄ.




Tuota harmaata pahvia kutsutaan konepahviksi ja sitä  voi käytetään esimerkiksi kirjansidonnassa, tässä esimerkkinä yksi tekemäni kirja. Pahvista voi tehdä myös mm. säilytyslaatikoita, tämän pienen laatikon olen tehnyt kauan sitten opiskellessani askarteluohjaajaksi (nykyisin ohjaustoiminnan artenomi). 

From old folders can be got strong cardboard, just the cover needs to be taken out. The best way to cut cardboard is to use sharp utility/craft knife. Instead of trying to cut all the way through to the bottom it's better cutting (ruler!) 3-4 times  without using a lot pressure. Below are a book and a box I've made from similar cardboard! 




Art: Mirja Marsch

$
0
0

Mirja Marschin näyttely Päiväni metsässä - kirjottuja maalauksia

Galleria K:ssa on esillä Mirja Marschin huikeita töitä 23.3.2016 asti. Galleria löytyy Tikkurilasta osoitteessa Asematie 7, noin viiden minuutin kävelymatkan päästä juna-asemalta. Teoksissaan Mirja Marsch yhdistää erilaisia tekstiilitekniikoita maalaukseen. Kauniissa maalauksissa tekstiilitekniikoilla luodaan pintoja ja yksityiskohtia, töissä näkyy mm. nappeja ja paljetteja. Ihastuttavia töitä ja todella taitava tekijä! 

Finnish artist Mirja Marsch combines painting and textile techniques in her beautiful works. 



Pääskyset on tehty konekirjonnalla












Konekirjontaa



www.mirjamarsch.com

Henkari-ideoita - Coat hanger ideas

Pitsivarjo DIY - Lace umbrella

$
0
0

Kerään yhteen postaukseeni rikkinäisten sateenvarjojen uusiokäyttöön liittyviä ideoita ja ilokseni löysin tämän kuvan aika pitkän hakemisen jälkeen. Ideahan ei ole uusi, mutta kuvia ei ole tahtonut löytyä jotta saisin "kokoelmaani" vielä tämänkin idean. Pinterestiin ilmestyi tämä kuva Heidin tekemästä pitsivarjosta ja sain häneltä luvan luvan julkaisuun. Ja oikeampi nimityshän tälle on päivänvarjo eli parasolli.

A recycled lace umbrella - parasol,   idea from Heidi's pinterest page.

Kiitos Heidi luvasta kuvan käyttöön!/Thank you for the image, Heidi!




HS:n artikkelissa Kemikaalikimaran Anja

$
0
0

Image:  Miami University Libraries - flickr

Helsingin Sanomissa (6.6.2016) on  artikkeli  kemikaaliasiantuntija Anja Nystedtistä, jossa hän kertoo taustaa kiinnostukselleen kemikaalien tutkimiseen. Nysten on kemiantekniikan diplomi-insinööri ja tehnyt paljon työtä tuodakseen esille tietoa haitallisista kemikaaleista.

Tässä pieni pätkä artikkelista, eli keskustelua viimeisimmästä kohutusta kemikaalista, eli  PMBH säilöntäaineesta, jonka epäillään aiheuttavan syöpää:

Säädösten vastaisia kemikaaleja sisältäviä tuotteita löytyykin kaupoista tuon tuosta. Myös turvallisina pidettyjen kemikaalien haittavaikutuksista saadaan uutta tietoa.

Tuorein kohu nähtiin alkuvuonna. Silloin paljastui, että kosmetiikkajätit olivat tulkinneet EU:n vaaraluokitusta löyhemmin kuin kemikaaleja valvovat viranomaiset. Tanskalaisten tekemässä pistokokeessa monista Suomessakin myytävistä pesuaineista ja voiteista löytyi edelleen PHMB-nimistä säilöntäainetta. EU on luokitellut sen kategoriaan ”epäillään aiheuttavan syöpää”.

Syntyi somepaniikki.

Nysténin mukaan asian hoitamisessa meni pieleen moni asia.
”EU:n viesti oli ristiriitainen, koska kosmetiikka-asetuksen liitteessä todettiin, että aineen käyttö ei ole turvallista, jos sitä on tuotteessa 0,3 prosenttia. Kosmetiikkajätit olivat joko tulkinneet käytön olevan sallittua tai eivät välittäneet.”

Myös hysteria sai suuret mittasuhteet.

”Vaikka aine on syöpävaarallinen, riski riippuu siitä, kuinka paljon sille altistuu. Minunkin kaapistani löytyi purkki, jossa on tätä ainetta. Käytän voidetta vain satunnaisesti, joten päätin jatkaa, kunnes säilyvyysaika on ummessa. Uutta en tietenkään osta.”


Artikkeli:
Kemikaaliasiantuntija ihmettelee ihmisten valikoivuutta:



Vaaleanpunainen virkattu talo - Our pink house

$
0
0

Mediassa on näkynyt tänä syksynä paljon kuvia tästä virkatusta talosta, joka on Keravan aseman läheisyydessä. Työtä on tehty yhteisöllisesti, tekijöinä on ollut suomalaisia, maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita. Työn suunnitellut puolalainen taiteilija Olek, joka on halunnut tehdä näkyväksi naisten käsityötä. Mission completed :) Yhteisötaideteos liittyy Taide- ja museokeskus Sinkassa marraskuun lopulla avautuvaan, lankapohjaisia taideteoksia esittelevään Näkyväksi neulottu –näyttelyyn.

This yarn-bombed crocheted installation stands in Kerava, Finland where Olek worked with volunteers. The color pink is a symbol of hope for Olek, it's also a color that can't be found on any national flag.

 


Tässä enemmän taiteilijasta ja projektista, teksti kopioitu fb:sta Our Pink House sivulta:
 
OLEK (Agata Oleksiak) on puolalaissyntyinen taiteilija, joka asuu New Yorkissa ja työskentelee ympäri maailmaa. Hän on toteuttanut useita virkattuja yhteisötaideteoksia, joista viimeisimpänä elokuun alussa Avestassa Ruotsissa valmistunut Our Pink House, jonka sisartalo virkataan nyt Keravalle.

Keravalle valmistuva Our Pink House on paremman tulevaisuuden ja suvaitsevaisuuden symboli, joka samalla kunnioittaa naisten niin monesti näkymättömäksi jäävää työtä. Alun perin 1900-luvun alussa rakennettu Galleria Allin talo oli Karl Jacob Svenskin (1883–1968) koti. Talvisodan aikana perhe pakeni pihalle osuneita pommeja, mutta pois heidän ei tarvinnut muuttaa. Vuonna 2015 yli 21 miljoonaa ihmistä 
pakeni sodan jaloista ja joutui jättämään kotinsa.



 


Olekille pinkki väri on toivon vertauskuva. Se on myös väri, jota ei löydy yhdenkään valtion lipusta. Pieni vaaleanpunainen talo ei ole vain taideteos, vaan matka, joka kuljetaan yhdessä projektiin osallistuvien ihmisten kanssa. Siinä on kysymys kohtaamisesta, jakamisesta, toinen toistemme auttamisesta.


 

 
In English Colossal







Vielä ehtii - Kiasma: Choi Jeong Hwa

$
0
0
Vielä tänä viikonloppuna ehtii korealaisen Choi Jeong Hwan näyttelyyn, näyttely on avoinna vielä sunnuntain eli 18.9. 2016 asti.

Art museum Kiasma in Helsinki, korean Choi Jeong Hwa until date above.




Tämän videonpätkän kuvasin vanhingossa kännykällä väärään suuntaa ja käänsin sen aluksi oikein päin, mutta se oli paljon tylsempi. Nyt se kuvastaa paremmin sitä fiilistä, mikä muoviviidakossa kävellessä tuli. Hauskoja, värikkäitä ja kekseliäitä töitä!

Alla on kuva Ernesto Neton näyttelystä, joka on jo päättynyt.



Vietimme Helsinki-päivää kiertäen eri paikoissa ja piipahdimme myös Kansallismuseon pihalla pidettyssä vintage-kirpputorilla. Väkeä ja myyjiä oli mukavasti, ja kaikenlaista ihanaa vintagetavaraaoli runsaasti joka makuun.

Helsinki day, vintage flea market



Kierrätyspostilaatikko - Mailbox

$
0
0
Image: Tuula Soini

Hoksaattekos mistä tämä postilaatikko on tehty? Itse tehdyn postilaatikon  Lopella bongasi tuttavani Tuula, kiitos luvasta kuvan käyttöön!

Can you guess what this mailbox is made of? 


Lempparimuki ja asiaa biohajoavasta muovista - Favorite cup and about biodegradable plastic

$
0
0

Tässä on suosikkimukini, jota olen käyttänyt jo yli vuoden. Materiaali tuntuu juomaa hörppiessä hyvältä, sillä se on ihoa vasten lämmin ja pinta on sopivan karhea, muki ei lipsu kädessä. Kiireessä  mukaan napattu kahvi pysyy lämpimämpänä kauemmin, koska tiivis kansi pitää siitä huolta eikä kannen ansiosta kahvi läiky. Sitäpaitsi se on NIIN kaunis. Tämä biohajoava muki on ostettu Indiskasta (juu, ostospaikka ei ole sieltä ekologisimmasta päästä...) ja ihanan materiaalinsa, hyvän sunnittelun ja esteettisyytensä vuoksi käytän hyvin usein, se kestää tiskinkoneessa pesun. Lisäksi minua ilahduttaa se, että biohajoava mukini hajoaa takaisin mullaksi, kun sen aika on. Tätä aihetta olon pohdiskellut aina, kun joudun heittämään rikkinäisen posliinimukin roskikseen, sillä niiden hajoaminen kestää tuhansia, joidenkin lähteiden mukaan jopa miljoonia vuosia. Biohajoavuudessa on haittansakin: kaverini mukin pohjaan ilmestyi reikä, ilmeisesti pohjalle oli jäänyt tilkka kahvia :D


Biohajoavat muovit ovat siis sellaisia, jotka mikro-organismit hajottavat ennalta määritetyissä olosuhteissa vedeksi, hiilidioksidiksi (tai metaaniksi) sekä biomassaksi (lähde: Muoviteollisuus). Eli hajoamiseen vaaditaan oivalliset olosuhteet. Biohajoavat muovit ovat kuitenkin ympäristöystävällisempiä kuin perinteiset muovit, tosin niidenkin kierrätyksessä on edistytty.

Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, muovikassejakin valmistetaan biohajoavasta muovista. Entä jos yhden käyttökerran käyttäkin sen biojätteille ja heittää kompostiin?


Kasvihuonekaasujen kannalta biohajoava muovi ei kuitenkaan ole hirveän paljon edullisempi vaihtoehto. Biohajoava muovi tuottaa hajotessaan hiilidioksidipäästöjä, ja päästöjä syntyy luonnollisesti myös valmistusvaiheessa. Lisähaittana on, ettei sitä juuri kierrätetä. Niinpä tavallinen muovi voi kierrätettynä tuottaa jopa vähemmän päästöjä, kun lasketaan tuotteen koko elinkaari. Biohajoavia muoveja ei myöskään aina ole valmistettu ekologisista materiaaleista, vaan niitä saatetaan tehdä jopa öljystä, kuten tavallisiakin muoveja. 

Kompostoinnista: Ongelmana ei ole pelkästään biomuovin hajoavuus, vaan paperiaines hengittääkin paremmin ja biojätteen koostumus pysyy parempana kuin umpinaisessa pussissa. Biohajoavassa muovipussissa jäte itse asiassa rupeaa vähän käymään ja sen pH voi muuttua. (lähde:Suomen YK-liitto) Lisäksi vielä -  biohajoava muovipussi luontoon heitettynä ei hajoa nopeasti kuten voisi luulla, vaan sen hajoaminen kestää vuosia! 

Kaikkein parhaiten tietoa biohajoavista muoveista löytyi tältä sivulta:FuturEnergia.



This is my favorite cup - materialit's made from  feels warm in my hand, and the tight lidkeeps the coffee hot. And it's SO pretty. The cup made from biodegradable plastic, so it becomes soil in the compost, which makes me very happy. Every time I need to throw away a broken mug, I think about the decomposing time - for porcelain it's from thousands of years to million years!


What are biodegradable plastics? Biodegradable plastics are plastics that can be broken down by micro-organisms (bacteria or fungi) into water, carbon dioxide (CO2) and some bio-material. It is important to note that biodegradable plastics are not necessarily made from bio-material (i.e. plants). Several biodegradable plastics are made from oil in the same way as conventional plastics.
 
Things aren't that simple, when you buy and use bags made from biodegrable plastic. What if after using it just once for groceries, you use it  to collect your biowaste?

What’s more, biodegradable plastics require specific conditions to biodegrade properly (micro-organisms, temperature, and humidity), and if not managed properly they may be worse for the environment than conventional plastics. When biodegradable plastics are put into landfill (which should always be avoided in any case) they produce harmful greenhouse gases when breaking down (source: FuturEnergia ).

Mochimochiland: Make Love in the Dark

Kierrätystä :D

$
0
0
Seuraavat ilmaiseksi annettavat tavarat menossa Roskalava-ryhmään


Kierrätystä tällä viikolla: siivottu lelulaatikko, otettu kuvat myytävistä ja ilmaiseksi annettavista leluista sekä laitettu niistä ilmoitukset facebookiin. Ilmaisista ilmoitus Roskalava-ryhmään, viestitelty hakijan kanssa, lelut jo noudettu. Sovittu treffit lelujen ostajan kanssa kaupan eteen, lelut myyty.

Facebookin Vaihto-ryhmästä varattu rikkinäinen potkulauta varaosiksi, sovittu treffit ja vaihdettu kahvipakettiin. Potkulauta korjattu, ylimääräiset osat menneet naapurille. Facebookista varattu 3-vaihteinen pyörä, jossa vaihteet eivät toimi ja noudettu naapurikunnasta kahvipakettia vastaan. Korjattu ja toimii. Huudettu huuto.net:stä valtava vaatepaketti, viestitelty myyjän kanssa, maksettu paketti ja haettu Matkahuollosta. Vaatteet käyty läpi ja sopimattomat vaatteet viety UFF:n laatikkoon. 

Huutonetistä huudettu digiboksi kaukosäätimineen, koska omasta kaukosäädin mystisesti kadonnut (mennyt ilmeisesti kierrätyspaperilaatikkoon), haettu Helsingistä. Asennettu tämä uudempi digiboksi, toimii paremmin kuin meidän vanha. Vanha jää varalle, jos tämä menee rikki jostain syystä. Bongattu Vaihto-ryhmästä 15kg koiranruokaa kahvipaketteja vastaan, haetaan kahvipaketit kaupasta ja sovitaan kohta treffit ilmoituksen tekijän kanssa. Huh!

Kierrätys on minulle elämäntapa, mutta ihan joka viikko en kyllä jaksaisi olla näin tehokas :D

Hyvää joulua! - Merry Christmas!

Viewing all 141 articles
Browse latest View live